Tromsø-Senja-Lofoten

Vi ankom Tromsø rett rundt midnatt med Hurtigruten, og for et magisk øyeblikk!😍 Midnattsola farget himmelen oransje mens vi passerte Ishavskatedralen og Tromsøbrua!

Det er så deilig at det er like lyst på natta som om dagen, og det var masse liv da vi gikk gjennom byen☺️

Tromsø er en utrolig flott by, som vi har vært i en gang tidligere. Da under samefolkets dag, noe som også var en fin opplevelse! Men det var gøy å være i byen på sommerstid også.

En kort ferjetur unna Tromsø ligger Norges nest største øy, Senja. Den måtte vi teste ut etter tips fra en kollega (tusen takk, Linn!) Dette var en øy med fantastisk natur, og her går en av Norges nasjonale turistveier. Det viste seg å være vanskelig å ta seg fram med kollektivtransport her, da det kun gikk en buss om dagen. Så det beste alternativet var å bli enige med en taxisjåfør om en fast pris for at skulle ta oss med på en rundtur.

Og vi hadde virkelig en fantastisk tur sammen med sjåføren vår, opprinnelig fra Somalia men hadde vært bosatt på Senja i åtte år. Han hadde utrolig mye spennende å fortelle, både om Senja og hjemlandet sitt. En stor del av gleden med å reise er virkelig alle de flotte menneskene man møter underveis!☺️

Fascinerende landskap med smale, svingete veier langs bratte fjellskrenter.
Utsiktspunktet Bergsbotn med utsikt over Bergsfjorden.

Vannet var like grønt som resten av landskapet😍

Rasteplassen Tungeneset, som ligger rett ved fjellet Oksen. Toppen av fjellet er egentlig taggete, men på grunn av tåken kan man ikke se det.
Idylliske Ersfjordstranda! Her var var mange som sov i telt og grillet på stranda. Idyll!

Toalettet på Tungeneset.
Hotellet og opplevelsessenteret Hamn var et flott sted. Her satt vi på kafeen på utsiden og tok en kaffe med sjåføren vår.
Brygga på Hamn.

Her var det flere som padlet i det klare, grønne vannet.

Kjent på Senja var også historien om “Senjatrollet” og øya hadde også en egen trollpark. Denne brant dessverre ned i 2019, så den fikk vi dessverre ikke sett.

Dagen etter gikk ferden videre til Lofoten. For å komme oss dit, tok vi hurtigferje til Harstad og buss videre til Svolvær. Harstad ligger på Norges største øy, Hinnøya.

I Svolvær var det selvsagt obligatorisk å dra på fisketur og prøve å fange en ekte lofottorsk!

«Fiskere» klare for å dra i land fangsten!
Fiskebåten vi dro ut med, som var over 100 år gammel.
Guiden forteller om Svolvær i det vi drar ut på havet.

Fiskingen er i gang!
Tross iherdig innsats, ble det ikke den store fangsten.
Vi fikk se havørn på nært hold.
Svolværgeita

Dessverre var ikke den svære lofottorsken noe særlig ivrig etter å bite på kroken, og det ble bare noen småfisk, såkalt “catch and release” som bet på. Den første fisken er det ingen som vet hvem som fikk, fordi tre av snørene hadde hektet seg i hverandre, men en ivrig dame tok æren for den, hehe. Fisketuren var uansett en veldig gøy opplevelse!

Etterpå dro vi til Henningsvær. Vi tok turen til utsiktspunktet Festvågtind først, før vi dro inn til sentrum. Det var utrolig bratt, og ikke så “lett tilgjengelig” som det stod i turbeskrivelsen. Men den fantastiske utsikten gjorde turen absolutt verdt det! Men det var så bratt at vi ble enige om at det var innafor å krysse av klatring på bingobrettet!

Deretter spasserte vi inn til Henningsvær sentrum, som var en halvtimes gåtur unna. På denne strekningen støtte vi på “halve” komiker-Norge: Henrik Thodesen, Else Kåss Furuseth og Odd Magnus Williamson! Det virket som at Else Kåss skulle feire 40-årsdag☺️

I Henningsvær var det absolutt ikke feil å sette seg ned på et uterestaurant og nyte litt sjømat og noe godt i glasset, etter toppturen på 541 høydemeter.

Koselig sentrum i Henningsvær
Nede ved bryggekanten.

Det siste stedet vi besøkte i Lofoten var Reine, kjent for sine vakre rorbuer. Til og med bussturen hit var utrolig idyllisk, jeg ser meg aldri mett på det turkise vannet! Hvem trenger Karibien, liksom?

I Reine var det også flott å gå rundt og kikke blant rorbuene, det var til og med egen Politistasjon der!

Etter en koselig ettermiddag i Reine er vi nå klare for ferja Moskenes-Bodø.

På ferja var det på tide å sjekke hvordan vi lå an med bingoen! Og det viste seg at vi kunne fylle ut første rad! De andre var ikke helt enige i at jeg kunne krysse av “bade/svømme” selv om jeg badet på Hurtigruten😂

Premie: sjokolade!

Bodø neste!

2 thoughts on “Tromsø-Senja-Lofoten

  1. Jeg sykla en del av denne ruta i 2017 undervegs fra Nordkapp til Lindesnes. Jeg kan slutte meg til stedsbeskrivelsene og begeistringa for den flotte naturen. I tillegg husker jeg ekstra godt alle bakkene på Senja, de merker man ikke så mye når man reiser med bil eller buss. På den tida levde fortsatt trollet på Senja. Det var stort.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s