Alta-Nordkapp-Tromsø

Da var første etappe av turen lagt bak oss☺️ Den bestod av fly til Alta, hvor vi hadde et lite stopp før ferden gikk videre til Honningsvåg/Nordkapp. Deretter tok vi Hurtigruten til Tromsø.

Alta var en veldig koselig liten by, og vi hadde strålende sol mens vi var her! Et must på matfronten var å teste ut Finnmarks “mest berømte rett”: Ole Mattis hætta. Gjort kjent av Kokkejævel på Firestjerners middag!

Ole Mattis hætta

Retten bestod ikke overraskende av reinkjøtt, blandet med grønnsaker, over salat med fetaostkrem og hvitløksbaguette på toppen☺️

Ole Mattis hætta
Restauranten med det originale navnet Hoftepluss😂

Videre var helleristningene noe vi måtte få med oss i mens vi var i Alta. Det er Nord Europas største samling helleristninger, og oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det var en helt nydelig plass å gå rundt, og vi tilbragte mye av dagen her.

I Alta sentrum stod også den flotte Nordlyskatedralen som et midtpunkt i byen. Her måtte vi også innom og kikke:

Etter hvert var det på tide å forlate Alta og sette kursen mot Honningsvåg. Denne etappen gikk med buss. Vi dro ned til bussterminalen, som bestod av ett enkelt busstopp. Øyvind utbryter fornøyd: “Haugen er deilig!” Før han innser at det ikke er akkurat det det står, hehe!😂

Jeg setter med for å passe på bagasjen, mens de andre kjøper med noe drikke og snacks til den fire timer lange bussturen. Flere lokale forbipasserende kommer forbi, blant annet en lettere desperat dame som lurer på om jeg har sett tobakkspakka hennes☺️

Chiller på busstoppet

En av bussjåførene lurte også på hvilken buss vi skulle ta, slik at han var sikker på å ikke glemme oss☺️

Framme i Honningsvåg, som var en veldig fin, men liten by:

I Honningsvåg stod de gode opplevelsene i kø! Kongekrabbesafari var en av dem, hvor vi fikk være med å både hente dem opp, tilberede og spise dem.

Det var både gøy og skummelt og holde en sprell levende kongekrabbe!

Guiden vår, som parterer kongekrabben før koking.

I denne lavvoen kokte og spiste vi fangsten.

Neste høydepunkt var selve Nordkapp-platået. Vi hadde booket en ATV-safari dit på kvelden, for å være der ved midnattssola. Det var utrolig gøy med ATV-turen!

Sykt gøy!

Det var mye fin natur å se på da vi kjørte.

Framme på Nordkapp var vi på Nordkappmuseet, så panoramafilmen og tok det obligatoriske bildet ved globusen. Det hadde vært klart og fint hele dagen, men på kvelden ble det veldig tåkete! Guiden mente det dermed ikke var så stor sjanse for å se midnattssolen, og Natalie og Øyvind var enige og hadde også lyst til å dra tilbake før tiden. Men som en evig optimist var jeg selvsagt overbevist om at midnattssolen kom til å komme ved midnatt, og fikk overtalt de andre til å bli. Hehe☺️

Og et par minutter etter tolv kom solen til syne gjennom skyene, og skapte et vakkert lys bak den mektige globusen. Absolutt verdt å vente på!

Etter en helt fantastisk dag, var vi i seng i to-tiden, og skulle opp igjen klokka fem for å rekke Hurtigruten. Den skulle vi ta fra Honningsvåg til Tromsø, med et stopp i Hammerfest. Natalie og Øyvind kjente på at det ble lite søvn, og prøvde å slappe litt av i “godstolene”. Jeg var derimot ikke noe særlig trøtt, og dro derfor heller for å bade i jacuzzien og nyte soloppgangen ute på dekk. En fantastisk start på dagen!😍

Etter et langt og deilig bad, smakte det godt med litt frokost:

Etterhvert gikk vi i land i Hammerfest, hvor vi hadde et par timer til å utforske byen. Der så vi blant annet Struves meridianbue, som også er på UNESCOs verdensarvliste. Den er oppkalt etter astronomen von Struve, som skulle bestemme jordens eksakte størrelse , og foretok derfor en rekke oppmålinger. Sentrum av Hammerfest var lite og koselig, og det var samtidig “Hammerfestdagene”, noe som gjorde at det var mye folk og god stemning!

Ettermiddagen tilbragte vi ombord med nydelig utsikt.

Var helt magisk å sitte og nyte den flotten naturen! I kveld ankommer vi Tromsø ved midnatt. Der har vi vært før, men på vinterstid. Så det blir gøy å se byen på sommeren også!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s