Mitt år som utvekslingsstudent

Det var en varm sommerdag i juli 1999 at jeg full av forventninger og med sommerfugler i magen troppet opp på Gardermoen. Med EF-sekken på ryggen, og helt uvitende hva jeg hadde begitt med ut på, speidet jeg etter andre med en slik sekk. Sammen skulle vi reise ut i verden, nærmere bestemt til USA, hvor vi skulle tilbringe et år hos noen vi aldri hadde møtt før. Jeg hadde fått et par bilder av vertsfamilien min, visste hva de het og hva de likte å gjøre på fritiden. Men det var det.

image

Det å reise var noe jeg hadde gjort svært lite. Noen sommerferier i Danmark og Sverige, samt en tur med de hvite busser til Polen. Men jeg hadde lenge drømt meg bort ved å se på bilder av både frihetsgudinnen, Golden Gate bridge og Hollywood-skiltet. Jeg var nysgjerrig på verden, og ønsket å se hva den hadde å by på! Da jeg spurte foreldrene mine om jeg kunne dra på utveksling sa de heldigvis ja, selv om det kostet en del penger. Og det kommer jeg alltid til å være takknemlig for! Det var et år hvor jeg lærte så utrolig mye, både om meg selv og andre. Og at man kan klare akkurat det man har lyst til!

Året begynte helt fantastisk. Vi tilbragte først to uker på Yale University utenfor New York. Der lærte vi mer om den amerikanske kulturen, og vi hadde sosiale aktiviteter og turer. Og vi hadde prosjektoppgave om den staten vi skulle til. Men det beste var å bli kjent med alle de andre utvekslingsstudentene! Det var veldig gøy å holde kontakten med dem gjennom året, og høre deres erfaringer. Noen av dem har jeg kontakt med den dag i dag☺️

image

image

Etter flotte dager på østkysten var det tid for å fly videre til California, og treffe vertsfamilien min. Det var en veldig rar følelse! Men det første møtet gikk veldig bra, og jeg husker jeg var fascinert over det flotte huset de hadde! Jeg var også heldig nok til å bli med dem på ferie til Louisiana for å besøke familie der☺️

image

Det var også spennende da vi etter hvert begynte på skolen. Man hadde noen obligatoriske fag, men kunne også velge flere ut ifra egne interesser. Jeg hadde lyst til å velge fag jeg ikke kunne ta hjemme, og valgte blant annet speech, teknisk tegning og band. Den band-klassen husker jeg så godt! Jeg spilte først french horn, men fant ut at det ikke var noe for meg. Så endte opp med saksofon☺️

Det var også mange aktiviteter og sosiale sammenkomster på skolen, blant annet Homecoming, prom og ulike temakvelder

.image

Videre bestod året av mange uforglemmelige opplevelser! Vi dro på turer, og fra byen Susanville nord i California, dro vi på bilturer til både LA, San Francisco, Sacramento og Reno blant annet. Det ble også en uforglemmelig tur til Hawaii sammen med EF, hvor jeg møtte igjen flere av deltakerne fra campen på Yale. Fantastisk!

image

4. July celebration!

Omsider var det på tide å reise hjem igjen. Med en god del mer bagasje enn da jeg kom, og så mange uforglemmelige opplevelser satte jeg meg på flyet hjemover.

 Dette er et år jeg aldri ville vært foruten! Og det er helt utrolig at det er 20 år siden jeg reiste. Da det var 10 år siden jeg kom hjem (i 2010) var vi borte på besøk, og det samme er planlagt til neste år når det er 20 år siden jeg kom hjem. Gøy å se hvordan byen har endret seg på de årene, og ikke minst treffe igjen de fine menneskene! Lysten til å reise og nysgjerrigheten på verden er utvilsomt også noe jeg har tatt med meg, nå teller jeg 58 land som jeg har fått oppleve! I sterk kontrast til den sommerdagen i 1999 hvor jeg troppet opp på Gardermoen☺️

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s