Våre Malta-favoritter

Vi fikk noen fine dager på Malta, på tross av at ferien i år ble litt spesiell. Vi fikk jo den triste nyheten om Magnar mens vi var på ferie, og valgte å avbryte turen og reise hjem. Men det vi rakk å se av øya likte vi veldig godt, og drar gjerne tilbake ved en senere anledning. Her er våre favoritter!

Badeplass:

Den blå lagune på øya Comino var en klar favoritt. Turkist vann, deilig temperatur og spennende grotter i områder rundt gjorde dette til en herlig dag! Vi dro dit med båt fra St. George’s bay, og båten lå der hele dagen slik at man kunne ha tingene sine der og ta pause i badingen hvis man ville det☺️ Vi hadde også en tur med speedbåt inn i noen grotter i nærheten.

By:

Hver by hadde sin egen sjarm, men jeg likte utrolig godt byen Marsaxlokk, med sine fargerike båter og hyggelige stemning. Her var det et marked hvor det solgte så og si alt, og vi tok også en båttur herifra til badekulpen St.Peters’s pool.

Matopplevelse:

Her burde jeg kanskje sagt kanin, som var den lokale spesialiteten! Man kunne få den tilberedt på flere ulike måter, og det smakte veldig godt! En annen litt spesiell rett vi spiste var kalvehjerne! Her var også smaken god, men det var litt rart å tenke på at det var hjerne vi spiste😂 Så beste matopplevelse syns jeg var paella på en beachclub i Sliema. Vi hadde gått langt i varmen, og det å sitte på en sval restaurant med nydelig utsikt, noe kaldt i glasset og deilig sjømat etterfulgt av bading i stedets infinity pool gjorde dette til en fantastisk ettermiddag!

Slik så for øvrig kaninretten ut, men man kunne også få den med annet tilbehør.

Beste museum:

Da vi var i Mdina var vi på et museum kalt “The Mdina Experience” som var satt sammen av en rekke utstillinger som man fulgte i en løype gjennom museet. Man ble fortalt en historie for hvert sted man stoppet. Dette gjorde det ikke ble kjedelig. Kan absolutt anbefales!

Beste spasertur:

Da vi kom tilbake fra Sliema tok vi en kveldstur langs bymuren. Det var fantastisk utsikt, og gå der mens det gradvis ble mørkt var en utrolig fin opplevelse!

Shopping:

Byen Sliema hadde masse butikker, og et veldig fint og moderne kjøpesenter. Det var et fint avbrekk fra stekende varme ute å gå og kikke innendørs på et svalt senter.

Mest kreative iskremsmak:

I utlandet ser man ofte veldig mange nye iskremsmaker, og varianten “Facebook” har jeg foreløpig ikke sett noe annet sted!

Største overraskelse:

Dette kan vel ikke kalles en favoritt, det var vel heller århundrets bomtur, men er alikevel en av de tingene jeg husker best fra turen. Etter at vi hadde vært i Mdina og Rabat, valgte vi å avslutte med en tur til byen Dingli. Det var markert på kartet at det var flere interessante ting å se her, og vi satt forventningsfulle på bussen. Like før vi var fremme ropte bussjåføren oss frem, og mente det sannsynligvis var her vi skulle av. En lokal dame nikket bekreftende og var enig. “Dingli Cliffs” smilte de og pekte i retningen de mente vi skulle gå. De kunne ikke skjønne at vi skulle ned til selve byen.

Ok, tenkte vi. Vi hoppet av bussen og tok fatt på gåturen mot Dingli Cliffs. Det var veldig varmt, samtidig som vi gikk langs en øde vei og ikke visste helt hva vi var på vei mot. Tørste og svette kom vi omsider fram, og så en hyggelig restaurant ved fjellkanten. Vi så veldig fram til å nyte noe kaldt og drikke til denne vakre utsikten. Men da vi kom fram var det stengt, og ikke noen andre mennesker i nærheten. Noe som føltes veldig rart. Så etter å ha gått litt rundt og kikket, gikk vi nedover til byen og tenkte at der måtte det hvertfall være flere steder vi kunne sette oss ned å få noe å drikke! Men da vi kom fram skjønte vi hvorfor bussjåføren ikke skjønte hva vi skulle her å gjøre! Byen bestod nemlig stor sett av dette:

Det var et par kafeer der, men alt var stengt på onsdager fikk vi høre. (Det var selvsagt en onsdag) Så vi satte oss på bussen tilbake til Valletta, enige om at disse timene vi hadde brukt på å komme oss til Dingli kunne blitt brukt på en bedre måte!😂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s