Brisbane, Australia

Fredag 15. November klokka 18:00 var det en spent trio som møtte opp på Kjevik. Ikke bare skulle vi reise rundt halve jordkloden, men vi visste også at EU-prosjektet vi var en del av kom til å bli både lærerikt og introdusere oss for mange nye bekjentskaper.

Prosjektet heter RISE_Social Media Analysis og består av ulike undergrupper. Vi er med i gruppene Fake News og Crisis Communication. Fake news holder til på QUT i Brisbane, og Crisis Communication på University of Sydney. Turen bestod derfor av besøk på begge disse stedene.

I prosjektet vårt har vi tatt utgangspunkt i en hendelse som fant sted i Kristiansand nettopp, og analyserer avisartikler, kommentarer, hva som ble skrevet og hva som ble delt. I universitetet i Duisburg-Essen i Tyskland har de også gode verktøy for å analysere aktivitet på sosiale medier, og de analyserer Twitter og YouTube for oss.

Planen denne uka er å jobbe videre med å analysere disse dataene, hva ble delt og hvordan effekten blir av slike hendelser i etterkant. Hvordan utvikler samtalene seg, og kan det føre til lignende hendelser i fremtiden?

God stemning på flyet! Selv om turen er lang, gikk det veldig greit også. Vi fløy København-Hong Kong-Brisbane. Jeg har alltid kost meg på fly, og trikset syns jeg er å variere litt mellom ulike typer av underholdning.

Da vi landet i Brisbane var klokka 05 lokal tid, og leiligheten vi hadde bestilt hadde innsjekk kl 15. Og etter 24 timer på reisefot kunne vi jo tenke oss å slenge oss ned på en seng, men vi ble jo nødt til å holde oss våkne!😅

Det viste seg å ikke være noe problem! Brisbane var en fantastisk fin by, og vi tok blant annet en båttur, gikk langs South Bank og var på marked.

Da vi omsider kunne sjekke inn i leiligheten var overraskelsen stor for vår gode venn Kim! Han hadde nemlig høydeskrekk, og leiligheten lå i 48 etasje i det høyeste bygget i byen!😂 Noe ingen av oss hadde sett da vi bestilte den på airbnb🤪 I tillegg var hele veggen vindu, så man ble liksom tvunget til å se ut også.

Men den var jo sykt fin, og med sentral beliggenhet til 700 kr natta for alle tre er det ikke mye å klage over☺️

På kvelden dro vi ut i nabolaget for å ta oss en matbit, og det bugner av alternativer! Valget falt på Healthy Burgers:

Etter en god natts søvn var det mandag morgen klart for første dagen på universitetet.

Campus lå ca.ti minutter unna sentrum, men det gikk gratis shuttlebuss hvert tjuende minutt.

Her fikk jeg en egen pult! Men vi har brukt møterommet mest, da kan vi sitte og diskutere men vi jobber.

Dagen bestod av møter med de andre i forskningsgruppen vår, hvor vi også presenterte case studiet vårt.

På tirsdagen skulle en av dem, Daniel, holde en workshop på det andre universitetet i byen, University of Queensland. Han har nemlig utviklet et program som analyserer data fra Instagram; Instamancer. Det var veldig spennende og lærerikt og delta på denne workshopen og få innsikt i hvilke muligheter man har for å analysere bildene! Vi lastet programmet ned på PCene våre og fikk eksperimentere med de ulike mulighetene.

Ferja gikk direkte til University of Queensland, for en deilig start på dagen!

Etter “jobb” dro vi inn til byen og på et kjøpesenter. Nevøen til Dag studerer nemlig i Brisbane, og visste ikke noe om at onkelen skulle komme. For å gjøre en litt morsom vri på dette, hadde Dag avtalt med en av kompisene til nevøen at de skulle komme på kjøpesenteret og shoppe ting til en telttur de skulle på. Dag skulle kle seg ut i nissedrakt og dele ut sjokolade:

Utrolig morsomt! Og det tok lang tid før nevøen merket det! Men det er jo noe man absolutt ikke forventer😂

Etter dette morsomme stuntet gikk vi ut og spise sammen med nevøen Johannes og de to romkameratene.

Det er også utrolig vakkert å gå rundt her på kveldstid, så vi gikk langs elva og bare nøt utsikten:

Onsdagen var vi på kontoret for å jobbe videre med case studien, og denne dagen fikk vi også delta på en disputas. Temaet var datingapps, og PhD-studenten hadde studert ulikhetene mellom Tinder og TanTan (en populær app i Asia)

På kvelden dro vi ut for å spise på en veldig koselig restaurant som vi hadde gått forbi tidligere.

Koselig atmosfære og deilig mat!

På torsdagen hadde vi igjen møte med forskningsgruppen. Vi hadde fått Twitter-analysene fra Tyskland, og brukte møtet til å analysere dataene og gruppere etter hashtags og likes.

Vi hadde også møte med Aleesha, som var ekspert på å analysere YouTube videoer. Her var det mange gode tips å hente!

Etter jobb dro vi ut for å spise, og to fra kontoret; Magdalena og Smith ble med oss. De er vegetarianere, og tok oss med til et sted med deilig vegetarmat!

Fredag er siste dagen vår i Brisbane, da skal vi på en liten helgetur til Surfers Paradise og Byron Bay. Johannes, Håkon og Daniel skal også være med. Så flyr vi til Sydney søndag ettermiddag. Vi hadde egentlig tenkt å kjøre bil nedover, men det var ikke trygt på grunn av alle skogbrannene. Takk for nå, Brisbane!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s