The Big Easy!

Da har vi tilbragt noen dager i New Orleans, og for en utrolig fin by!👍 God mat og drikke, live jazz, hjuldamper på Mississippi og tur til sumpen for å se på alligatorer er noe av det vi har fylt dagene med!

Det er så sjarmerende å gå rundt i gatene og se på arkitekturen og folkelivet. Overalt er det folk som spiller live musikk, og det kryr av spennende butikker og restauranter!

Po-boy er en av de lokale spesialitetene. Navnet kommer av “poor boy” og ble brukt til å mette arbeidere som streiket på slutten av 20-tallet. Den er laget med et spesielt brød, og fylles med utrolig mye forskjellig. Her med fritert østers!

På The French Market hadde de absolutt alt man kunne tenke seg! Souvenirer, billige solbriller, klær- you name it. De hadde også mye mat og snacks, og alligator i flere ulike varianter!

Mardi Gras effekter finnes overalt☺️

Natalie fikk seg noen nye solbriller!

Alligator fantes i alle tenkelige varianter!

New Orleans ha også en nydelig riverwalk langs elven, som blant annet leder ned til et par kjøpesentre. Her var det utrolig koselig å spasere nedover.

New Orleans feirer 300 års jubileum i år.

Koselig å gå langs elven!

Vi hadde booket et dinner cruise på en hjuldamper som het “Creole Queen”, hvor vi skulle cruise opp Mississippi elven mens vi spiste creolsk mat og hørte live musikk.

Klare for å gå på hjuldamperen. Vi kommer inn i restauranten, og blir møtt av en hyggelig servitør som skal vise oss til bordet. Etter å ha gått inn i lokalet hvor det står bord tett i tett, sier hun “watch your step.” Jeg trodde bare vi skulle gå over scenen og til den andre siden av lokalet, men nei, vårt bord var plassert PÅ scenen! Det var absolutt det beste bordet i lokalet, rett ved vinduet og for seg selv mens de andre satt som sild i tønne, men litt vittig å sitte der alikevel.

Vi fikk et bord for oss selv, på scenen! Etter at vi har begynt å seile, kommer det musikk på høyttalerne, og jeg undres hvor bandet er.  Jeg spør Natalie: Jeg trodde de skulle spille live musikk her inne?

-Er det ikke noe live musikk her inne?

-Hallo, vi SITTER jo PÅ scenen!

-Hehe, godt poeng!

Godt utvalg av ulike lokale retter, som jambalaya og gumbo.

Etter middagen var det på tide å trekke opp for å se bandet live, og nyte den fine solnedgangen.

 

Tur til sumpen

Dagen etter hadde vi booket en tur til sumpen for å se på alligatorer. Vi ble tatt med ut i en båt på Pearl River, ca halvannen times kjøring utenfor byen. Der fikk vi se alligatorer, slanger og diverse fugler. Det guiden vår Everett (nederst til høyre) ikke visste om alligatorer, var ikke verdt å vite!

På båttur.

I disse husene bodde det mennesker, og båt var eneste transportmiddel de hadde til å komme seg til og fra huset. Veldig tungvindt, som Everett fortalte, hver gang de hadde glemt melk på butikken eller skulle kjøpe seg ny flatskjerm-TV.

Alligatoren Wallie var ikke redd for å komme bort til båten og vise seg fram for skuelystne turister.

Under hurricane Katrina stod dette huset helt under vann!

Dette er også en gjenstand som dukket opp under hurricane Katrina. Det er en stor betongblokk, og ingen vet hvor den tidligere har vært, så det kan ikke ha vært i nærheten. sier litt om hvilke krefter som er i sving!

img_6067.jpg

Etter å ha beskuet alligatorer hele formiddagen, passet det å ha nettopp dette til lunsj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s