Sørstatene, Peru og Rio

Da var vi avgårde på årets tur! Som vi har gledet oss!

Turen går først til Sørstatene hvor vi  skal tilbringe noen dager i New Orleans, før vi skal leie bil og kjøre litt rundt i Mississippi, Alabama, Tennessee og Georgia før vi avslutter i Orlando. USA er litt ekstra gøy syns jeg! Har likt menneskene, kulturen og levesettet generelt siden jeg var utvekslingsstudent i California for snart 20 år siden:-) Og selv om vi har vært tilbake flere ganger siden, har vi ikke vært i Sørstatene før.

Etter en aldri så liten roadtrip i Sørstatene flyr vi til Peru, hvor Lima, Cusco og Machu Picchu står på planen. Deretter avslutter vi i Rio de Janeiro før vi setter kursen hjem igjen. Målet vårt er å se alle de 7 nye underverkene, og etter denne turen er det kun ett igjen.

img_0248

Flyturen over gikk veldig fint, bortsett fra i Amsterdam da jeg ble plukket ut som “heldig utvalgt” til en ekstra sikkerhetssjekk. Det pleier som regel å skje noe når vi er ute og flyr, som kanskje ikke er så festlig der og da, men som blir en morsom historie i etterkant! Pussig nok har jeg aldri mistet bagasjen, som kanskje er det vanligste problemet som gjerne oppstår på slike reiser.

Uansett, i sikkerhetskontroll nummer to, så utløste det elektroniske utstyret jeg hadde med meg en alarm, som dermed førte til videre kontroller. For å gjøre en lang historie kort, ble jeg stående en lang stund i kontrollen, mens de andre 290 passasjerene gikk på flyet, og jeg ble litt nervøs på om jeg kom til å bli med. Men etter flere security vakter senere, beklaget de hendelsen og jeg kunne gå på flyet. Er jo bare bra at de er nøye med sikkerheten da!

tur1.jpg

Flyturen over Atlanteren gikk veldig greit, med et bra utvalg filmer og spill, og god mat gikk turen som en lek:-)

tur2

Vi mellomlandet i Detroit, og fløy derfra til New Orleans. Det var digg å omsider være framme! Vi landet i seks-tiden på ettermiddagen, slik at vi fremdeles hadde kvelden på oss. vi dro ut og spise, og sjekket livet på Bourbon street!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s