Røros-Oslo-Lindesnes

Vår siste dag i Bartebyen ble tilbragt i Bymarka, vi var inne i Nidarosdomen og koste oss på uterestaurant på Solsiden😎

Flotte omgivelser i Bymarka.

Nidarosdomen har vi tidligere kun sett fra utsiden, og det var derfor gøy å kikke inni. Der var det veldig flott!

Etterpå gikk vi til Solsiden hvor vi spiste på Søstrene Karlsen.

Kvelden brukte vi på å pakke og rydde/vaske litt i huset. Vi måtte selvsagt legge ned et kort og en gave til Yngve og Siri som takk for at vi fikk låne huset deres:

Mandag morgen skulle vi ta fatt på turen sørover. Overraskelsen var stor da leiebilen vi hadde bestilt på Hertz Freerider var en toseter!😂 What to do? Det ble til at Natalie og jeg tok bilen, og Øyvind klarte å oppdrive en togbillett til nattoget. Det var litt rart å skulle dele seg, men det var jo bare for en dag. Dermed la Natalie og jeg ut på en jente-roadtrip, med spillelisten “Sing along in the car” på full gnu!

Jeg syns det er veldig fint å kjøre Gudbrandsdalen, og spesielt at man da kan stoppe innom Lillehammer, hvor vi bodde. Men denne gangen falt valget på å kjøre Røros, Femunden, Trysil, Elverum og Ski. Langs denne ruten var det flere steder vi ikke hadde vært før. Trysil kunne jeg gjerne stoppet og hatt et par dager i, det virker som de har mange kule aktiviteter og på hotellet har de sjokoladespa👍 men det hadde vi ikke tid til, så da ble det en rask visitt☺️

Vakre Røros

Deretter kjørte vi langs Femunden, Norges tredje største innsjø:

Så gikk turen videre til Trysil:

Deretter Elverum og Eidsvoll. Da måtte vi selvsagt svinge innom Eidsvollbygningen:

Vi hadde en kjempekoselig roadtrip! “Vi passer denne bilen så sykt bra!” Sitat Natalie.

Vi ankom Ski og leverte leiebilen, og derfra hadde vi tenkt å ta toget inn til Oslo S. Men det var dessverre bare buss for tog. Så vi måtte gå et stykke for å komme til bussholdeplassen, deretter gikk bussene bare til Brynseng så vi måtte ta t-banen videre derifra. Litt mer strabasiøs tur enn vi hadde tenkt😅

Dagen etter koste vi oss i Oslo, og det er alltid gøy å prøve ut nye steder når vi er der. Vi har vært flere ganger på Oslo Street Food og Mathallen, men aldri på Vippa. Så det måtte jo testes ut! På veien dit spottet vi også stedet Salt. Slike steder er helt i min gate, sååå koselig!😍

Vippa

Etterpå gikk vi på Salt:

Gatekunst😍

For å komme oss hjem fra Oslo tok vi Vy express, som er er kjempefint alternativ til toget☺️

Selv om vi nå var kommet til Kristiansand, var jo ikke turen komplett før vi også hadde vært på Lindesnes!

Utrolig nok hadde vi ikke syklet på turen, noe jeg var helt sikker på vi kom til å gjøre. Så jeg bestemte meg for å begynne å sykle til Lindesnes, og sitte på videre med de andre da de kom forbi. Og det ble ved Mandal, så jeg fikk en helt grei tur! Utrolig hvor mye mer man ser når man sykler vs når man kjører bil!

Gøy å følge med på skiltene, og se avstanden til Mandal minke, samtidig som avstanden til Kristiansand ble større!
Mye fint å se på langs veien!

Deilig sykkeltur!

Jeg var litt usikker på hvilken stand sykkelen min var i, da jeg har en elsykkel jeg pleier å bruke oftere. Men den fungerte helt fint, bortsett fra at kjedet hoppet av, og kilte seg helt utrolig fast! Trodde egentlig ikke at jeg skulle få det på igjen, men det gikk til slutt!

Denne sykkelen har jo vært med på mye, og en morsom historie er at den ble stjålet for noen år siden. En stund etter fikk jeg telefon fra politiet om at sykkelen min var funnet. Da jeg fikk den tilbake, var setet byttet ut med et mye bedre et! Så takket være denne sykkeltyven er turene nå mye mer behagelige😂

Vel framme på Lindesnes. Gøy å tenke på at vi var på Nordkapp for nesten tre uker siden:

Det er så utrolig fint her😍

Så var det på tide å sjekke hvordan vi lå an med bingoen. Og jeg kunne sikkert vært mer strategisk i plasseringen av de ulike aktivitetene, for det var “vanskelige” ting på hver rad, slik at vi ikke fikk noen flere rader😂

Men det viktigste er at det var en HELT fantastisk tur full av gode opplevelser!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s