Kyoto, Japan

Fra Hakone gikk ferden videre med hurtigtoget Shinkansen til Kyoto. Vi har kjøpt et toukers pass som gjør at vi kan reise så mye vi vil i denne perioden. Da jeg kjøpte billettene var Natalie 11 år, og gikk som barn. Men i mellomtiden har hun fylt 12, og måtte dermed ha voksenbillett. De kunne ikke oppgradere den vi hadde, så jeg måtte kjøpe ny. Damen på billettkontoret sa jeg kunne ta vare på kvitteringene og få billetten refundert da vi kom hjem. Dagen etter fikk jeg mail fra kontoret i Norge om at de hadde fått beskjed fra Japan om at billetten min skulle refunderes, så jeg kunne bare sende dem kontonummeret. Bra service!👍

Kyoto var en veldig fin by, og bestod av en eldre- og en nyere bydel. Elva Kamo ligger i mellom de to, og her lå det mange koselige restauranter. Første kvelden gikk vi langs den tradisjonelle gata Hanami-koji, og opp til Yasaka-helligdommen.

Favoritter i Kyoto:

1. Yasaka-helligdommen:

Det var mange Geisha-kafeer i området.

Et annet høydepunkt i Kyoto var gullpalasset. Det lå plassert i en idyllisk hage:

3. Vi fikk også med oss den kjente Inari-helligdommen som vi hadde sett på flere bilder før vi kom hit.

4. Manga museum.

Manga er jo en stor del av Japansk kultur, og på dette museet kunne man i tillegg til å lære om Mangaens opprinnelse også lage sin egen manga-tegneserie:

5. Markedet. Det er ikke alle matmarkeder som er like spennende, men dette var virkelig noe for seg selv! Her var det utrolig mye vi aldri hadde sett før, og det var en opplevelse å gå rundt i de forskjellige bodene og se på alt det de hadde å by på!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s