Lima, Peru

Nå har vi hatt et par innholdsrike dager i Lima! Og inntrykket er at det er en veldig fin by, selv om vi har sett både fine og litt dårligere strøk. Og så er det masse trafikk her! I en by med 11 millioner innbyggere, uten annen kollektivtransport enn buss, blir det veldig mange biler på veiene!

Vi bodde i et strøk som het Miraflores, og her lå det en kjempestilig utendørs kjøpesenter rett ved havet. Herfra spaserte vi langs strandpromenaden til Parque del Amor (kjærlighetsparken) som minnet om Parc Guell i Barcelona:

img_9550img_9525img_9551

Kjøpesenteret lå veldig fint til, rett ved stillehavskysten☺️

img_9544img_9533img_9542

Parque del Amor:

img_9594img_9589img_9571img_9572img_9580img_9588

Vi har også vært på et kjempestilig fonteneshow i parken Circuito Magico del Agua, som var en park bestående av flere ulike fontener. Magisk! guiden vår fortalte at på nasjonaldagen deres, 28 juli, så fylte de en av fontenene med pisco, og så kunne folk komme å drikke så mye de ville. Jeg syns det er litt utrolig hvis det stemmer, men det var nå hvertfall det hun sa:-)

img_9615img_9625img_9654img_9624img_9642img_9695img_9627img_9687img_9692

Etterpå var vi på et dinnershow, hvor maten bestod av retter fra ulike deler av Peru. Showet var også satt sammen av danser fra ulike steder i landet.

img_9704

Maten bestod av ulike retter fra Peru, og det gikk mye i poteter, ris, kjøtt og fisk. Nasjonalretten Ceviche er en favoritt!

Alle fikk også en gratis pisco sour og en juice av lilla mais☺️

Et av innslagene var at de festet papirstrimler bak på buksa til hverandre, og skulle så sette fyr på disse!😂

Vi har også vært i “Downtown” og sett på presidentboligen, rådhuset og katedralen. Dette området var egentlig stengt av i dag, på grunn av demonstrasjoner. Det var derfor politi overalt. Men guiden vår spurte pent om vi kunne komme innenfor sperringene, og det fikk vi lov til:-)

img_9846img_9838

Sentrum bestod av fine bygninger i sterke farger!👍

Vi var også i Santo Domingo-katedralen:

I Larco-museet fikk vi blant annet et innblikk i historien til Peru:

Nå i natt har vi fløyet videre til Rio. I køen til sikkerhetskontrollen (som var på ca 200 meter, vi overdriver ikke!) kom vi i snakk med et kjempehyggelig par fra Bergen. De hadde reist rundt i Peru og Bolivia, og blant annet gått inkatrailen opp til Machu Picchu! Imponerende å ta en fire dagers gåtur når det i tillegg føles som man puster gjennom et sugerør☺️ de hadde også vært i Rio før og ga oss mange gode tips!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s